U sklopu projekta Razumijem, mogu i hoću – osobni razvoj mladih u Hrvatskoj danas je održan drugi po redu i prvi online sastanak projektnih partnera s ciljem definiranja situacije i određivanja sljedećih koraka u sklopu svake od aktivnosti unutar projekta.

 

Na drugom sastanku partnera, svi prisutni podijelili su kako se snalaze te s kakvim izazovima se sve susreću u novonastaloj situaciji prouzročenom potresom i pandemijom koronavirusa zbog čega je sastanak održan online na platformi zoom.us. Tijekom sastanka, partneri su se dogovorili oko zadataka vezanih za aktivnosti organizacije volontera, istraživanja razine osobnog razvoja učenika srednjih škola, odgoja i obrazovanja učenika Prve ekonomske škole i Srednje škole Ilok za osobni i socijalni razvoj.  

 

Cilj projekta Razumijem, mogu i hoću – osobni razvoj mladih u Hrvatskoj je potaknuti osobni rast i razvoj mladih, prvenstveno srednjoškolaca, kroz upoznavanje i interaktivno provođenje tehnika osobnog razvoja (coaching, NLP i sl.) te im povećati mogućnost da s tim iskustvom, znanjima i vještinama poboljšaju kvalitetu vlastitog života u skladu sa svojim interesima i sposobnostima te postanu aktivni građani, nositelji pozitivnih promjena u lokalnoj zajednici. Partnerske organizacije na projektu su Klub studenata psihologije Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, Prva ekonomska škola Zagreb, Srednja škola Ilok i Life Potential organizacija.