Osobni razvoj u Zagrebu

Prijavite se na radionicu osobnog i profesionalnog razvoja

Na radionicu se mogu prijaviti samo studenti!

Svrha radionica

Svrha radionica je povećanje kvalitete života polaznika kroz jačanje samopouzdanja i primjenu postupaka modifikacije neželjenog ponašanja. Krajnji cilj radionica je poticanje i omogućavanje stvaranja kvaliteta izvrsnosti i učinkovito prenošenje najbolje prakse unutar privatnog i radnog okruženja. Radionice će pomoći polaznicima u lakšem snalaženju u stresnim situacijama tako što će ih naučiti prepoznati problematične situacije u samom nastajanju i primijeniti adekvatna rješenja na iste. Na navedene načine, radionice će uvelike pomoći studentima i nezaposlenima u očuvanju psihičkog zdravlja te će posljedično povećati razinu njihove zapošljivosti.

Smatramo da je u svrhu profesionalnog razvoja svakog pojedinca važno doprinijeti osobnoj razini zadovoljstva istih te pomoći njihovom boljem razumijevanju sebe i okoline. Stoga ovaj projekt pridonosi razvoju profesionalnih kompetencija, osobnom razvoju i psihičkom zdravlju mladih studenata i nezaposlenih.

Teme radionica

UNAPRIJEĐENJE KOMUNIKACIJSKIH VJEŠTINA

Svakodnevna komunikacija kompleksna je cjelina koja podrazumijeva kombinaciju govora tijela i riječi. Nerijetko, da bismo razumjeli informaciju vrlo je bitno pravilno razumjeti što nam se poručuje i riječima i djelom. Polaznici će naučiti razumjeti govor tijela i riječi koje se često koriste te pravilno interpretirati iste.

NAŠA OSJETILA

Osim razumijevanja informacija koje primamo od ljudi važno je razumjeti načine na koje koristimo naših pet osjetila te razloge zbog kojeg je njihovo razumijevanje bitno za svakodnevnu komunikaciju.

MODEL ZA POSTAVLJANJE CILJEVA

Radionica se izvodi u tri dijela i slijedi prirodan slijed od edukacije ka praksi. U prvom dijelu provodi se  interaktivna prezentacija kroz koju se polaznicima objašnjava što su i zašto dobri ciljevi. U drugom dijelu aktivnosti svaki će sudionik napisati izvještaj o vlastitim ciljevima u budućnosti. U trećem dijelu provesti ćemo polaznike kroz  praktične vježbe koje će im pomoći uspješno preoblikovati vlastite ciljeve i načine postizanja istih. Svrha ovakve vježbe je podučiti polaznike načinima postizanja bolje produktivnosti odnosno postotka ostvarivosti ciljeva.

KAKO KORISTITI VRIJEDNOSTI

Ova radionica prati strukturu društvene igre, kroz koje će sudionici naučiti kako prepoznati, mijenjati i koristiti vlastite vrijednosti. Vježba je interaktivne prirode izvođena u paru prilikom koje se polaznici međusobno vode i podupiru odgovarajući na pitanja osobne naravi. Ovom vježbu polaznici su usmjereni na razumijevanje najdublje motivacije svojih postupaka kroz analizu vlastitih unutarnjih vrijednosti. Takvim pristupom pomažu smanjenju napora i povećanju produktivnosti.

DISNEYEVA STRATEGIJA KREATIVNOSTI

Polaznici će imati priliku naučiti jednu od najuspješnijih metoda za razradu kreativnog razmišljanja.  Proces osmišljavanja uvelike olakšavaju brojne kreativne tehnike među kojima je i posebno mjesto našla i „Disneyjeva strategija kreativnosti“. Kako ostvariti planirano? Po kojim ga kriterijima vrednovati? Koje su prepreke u njegovu ostvarenju? – s navedenim pitanjima suočavaju se zaposlenici čiji je zadatak inovirati poslovne aktivnosti te analizirati i rješavati probleme u poslovanju. Svaki poslovni projekt  ujedno je i kreativni projekt koji, u ovome slučaju, nudi rješenje sagledano iz tri perspektive – kreativne imaginacije, praktične akcije i kritičke profinjenosti. Osim razvoja navedenih vještina, polaznici će imati prilike kroz ovu aktivnost usvojiti i osnove timskog rada.

Termini radionica: su 30.11, 7.12, 14.12 i 21.12. 2016. od 12h do 14.30h

Mjesto: Pogona Mislavova, Ul. kneza Mislava 11, 10000, Zagreb

Za sudjelovanje na radionici, molimo Vas da ispunite obrazac

Prijavite se ovdje na radionicu

Za sudjelovanje na radionici, molimo Vas da ispunite obrazac.

Na radionicu se mogu prijaviti samo studenti!