Ostvari svoj profi cilj!

Radionice osobnog i profesionalnog razvoja

Projekt pridonosi razvoju profesionalnih kompetencija, osobnom razvoju i psihičkom zdravlju mladih studenata i nezaposlenih.

 

Kroz projekt Ostvari svoj profi cilj, želimo mladima nezaposlenima i studentima omogućiti:

1. Osvještavanje profesionalnog poziva mladih

2. Stjecanje vještina potrebnih za zapošljavanje i/ili samozapošljavanje 

3.  Povećanje zapošljivosti studenata i mladih nezaposlenih

Smatramo da je u svrhu profesionalnog razvoja svakog pojedinca važno doprinijeti osobnoj razini zadovoljstva istih te pomoći njihovom boljem razumijevanju sebe i okoline. Stoga ovaj projekt pridonosi razvoju profesionalnih kompetencija, osobnom razvoju i psihičkom zdravlju mladih studenata i nezaposlenih.

RADIONICE

Svjesna komunikacija

24.09.2020.

17 – 19 h

Osobni razvoj i svjesnost nas samih u komunikaciji nam otvaraju vrata ispunjujućim odnosima i uspješnoj karijeri. Kada smo svjesni sebe u komunikaciji imamo mogućnost učinkovite komunikacije koja rezultira dubljom povezanošću s drugima. Da bi bolje razumjeli druge i imali uspješnu komunikaciju s drugima, potrebno nam je veće razumijevanje nas samih i otkrivanje našeg najvećeg potencijala.

Kako se koristiti vlastitim vrijednostima?

01.10.2020.

17:30 – 19:30 h

Ova radionica prati strukturu društvene igre, kroz koje će sudionici naučiti kako prepoznati, mijenjati i koristiti vlastite vrijednosti. Vježba je interaktivne prirode izvođena u paru prilikom koje se polaznici međusobno vode i podupiru odgovarajući na pitanja osobne naravi. O ovoj vježbi polaznici su usmjereni na razumijevanje najdublje motivacije svojih postupaka kroz analizu vlastitih unutarnjih vrijednosti. Takvim pristupom pomažu smanjenju napora i povećanju produktivnosti.

Model za postavljanje ciljeva

08.10.2020.

17:30 – 19:30 h

Radionica se izvodi u tri dijela i slijedi prirodan slijed od edukacije ka praksi. U prvom dijelu provodi se  interaktivna prezentacija kroz koju se polaznicima objašnjava što su i zašto dobri ciljevi. U drugom dijelu aktivnosti svaki će sudionik napisati izvještaj o vlastitim ciljevima u budućnosti. U trećem dijelu provesti ćemo polaznike kroz  praktične vježbe koje će im pomoći uspješno preoblikovati vlastite ciljeve i načine postizanja istih. Svrha ovakve vježbe je podučiti polaznike načinima postizanja bolje produktivnosti odnosno postotka ostvarivosti ciljeva.

Kroz asertivnu komunikaciju do zapošljavanja

15.10.2020.

17:30 – 19:30 h

Sudionici će imati priliku se upoznati s osnovama asertivne komunikacije. Također će proći kroz interaktivnu aktivnost kroz koju će naučiti kako pronaći jasnoću u komunikaciji. Može se koristiti za poboljšanje fleksibilnosti, mudrosti i snalažljivosti. Zadnji dio radionice će se bazirati na izradi CV i motivacijskog pisma.

Svaki polaznik će imati priliku održati motivacijski intervju kako bi se kroz simulaciju prijavio na otvoreni natječaj te dobiva povratnu informaciju psihologa o prezentaciji. Također polaznici dobivaju podršku mentora za unaprjeđenje komunikacijskih vještina.

Disneyjeva strategija kreativnosti

22.10.2020.

17:30 – 19:30h

Polaznici će imati priliku naučiti jednu od najuspješnijih metoda za razradu kreativnog razmišljanja.  Proces osmišljavanja uvelike olakšavaju brojne kreativne tehnike među kojima je i posebno mjesto našla i „Disneyjeva strategija kreativnosti“. Kako ostvariti planirano? Po kojim ga kriterijima vrednovati? Koje su prepreke u njegovu ostvarenju? – s navedenim pitanjima suočavaju se zaposlenici čiji je zadatak inovirati poslovne aktivnosti te analizirati i rješavati probleme u poslovanju. Svaki poslovni projekt  ujedno je i kreativni projekt koji, u ovome slučaju, nudi rješenje sagledano iz tri perspektive – kreativne imaginacije, praktične akcije i kritičke profinjenosti. Osim razvoja navedenih vještina, polaznici će imati prilike kroz ovu aktivnost usvojiti i osnove timskog rada.

 

TERMINI I LOKACIJA RADIONICA

  • Svjesna komunikacija: 24.09.2020 u 17 h
  • Kako se koristiti vlastitim vrijednostima: 01.10.2020. u 17:30h  
  • Model za postavljanje ciljeva: 08.10.2020. u 17:30h
  • Kroz asertivnu komunikaciju do zapošljavanja:  15.10.2020. u 17:30h 
  • Disneyjeva strategija kreativnosti: 22.10.2020. u 17:30h 

Sve radionice su besplatne i održat će se na adresi Ilica 71, u prostoru BIZkoshnice Coworkinga.

Projekt Ostvari svoj profi cilj! financiran je sredstvima Grada Zagreba