Dođi k sebi!

Pridružite se vikend retreatu u opuštajućem okruženju Gorskog kotara.

3.7. – 5.7.2020.

Vrata kraj Fužina (Kuće za odmor Zelena vrata)

You’re going to lose yourself from time to time. Come back. Come back to what your heart knows. No matter how long you’ve been gone, come back.

Evan Sanders

O vikend retretu

Kako bismo Vas podržali u osvještavanju Vaših vlastitih potreba i želja, dali Vam povod za odmor, stanku od uobičajenog, vrijeme samo za Vas, s Vama u fokusu, odlučili smo za Vas organizirati vikend retreat, odnosno povlačenje, u prekrasnom, opuštajućem okruženju Gorskog kotara, daleko od buke, daleko od svakodnevice. U opuštenoj atmosferi potaknut ćemo osvještavanje Vašeg iskonskog puta i unutarnje snage uz podršku grupe i prekrasne prirode u koju ćemo biti uronjeni kroz jedan vikend spoznaje sebe i svojih potencijala.

U vrtlogu obaveza, rokova, neiscrpnih zadataka, potjere za izvrsnošću, u rastrganosti obećanja raznim drugima i sebi, u buci raznoraznih odnosa i očekivanja, u povremenoj ili češćoj predaji našeg tijela i duha, u zaboravu, dođe trenutak da zastanemo, udahnemo i prisjetimo se:

 • Što mi treba?
 • Što mi je bitno?
 • Što želim?
 • Kakav život želim?
 • Koji je moj iskonski put?
 • Drugim riječima, dođe trenutak da dođemo k sebi.

Zašto se pridružiti?

 • proveden opušten vikend u prekrasnoj prirodi van svakodnevice
 • vrijeme za sebe
 • vrijeme za osvještavanje Vaših potreba, želja, životnih vrijednosti i prioriteta – kvalitete života kakvog želite živjeti 
 • osvještavanje prepreka na putu do vaših želja i stjecanje uvida kako ih ukloniti
 • usvajanje novih znanja u boljem nošenju sa svakodnevicom
 • podrška i vodstvo stručnjaka u Vašem povratku k sebi

Sadržaj vikend retreta

K sebi kroz pokret i dah temeljene su na praksi joge i mindfulnessa te prilagođene potpunim početnicima. Pokretanjem tijela pospješit ćemo cirkulaciju i unijeti u tijelo onaj osjećaj zdravlja i vitalnosti, svježine kao i vlastite snage. Kombinirajući pokret i dah razvijat ćemo kulturu osvještavanja i bivanja u trenutku, odmoriti um, a podržati ono suptilno te različitim tehnikama disanja prakticirati kako dahom utjecati na naše emocionalno stanje. Kratkim meditacijama upoznat ćemo se u potpunom budnom mirovanju. 

 

K sebi kroz razgovor radionice su u sklopu kojih će u većoj ili manjim grupama te samostalnim promišljanjem uz podršku sudionici osvještavati što im treba, što im je bitno u životu, što žele, kakav život žele, ali i što ih ometa u ostvarivanju vlastitih želja. Zajedno ćemo otkrivati unutarnje emocionalne blokade i uvjerenja koji nas sprječavaju u ostvarivanju naših želja. Osvještavat ćemo prirodu naših misli te kako one utječu na naše emocionalno stanje. Naše misli i emocije kreiraju naše životno iskustvo. Osvještavanjem naših misaonih obrazaca i uvjerenja, otvaramo si prostor za nove životne situacije i iskustva s kojima možemo osjetiti više radosti, olakšanja i ispunjenosti. 

Osim toga, pokazat ćemo Vam jednostavne metode lakšeg nošenja sa stresnim situacijama te kako reagirati na njih na način da zaštitite sebe i svoje zdravlje.

Polaznici radionica će moći podijeliti svoja iskustva u sigurnoj i povjerljivoj atmosferi te si međusobno pružiti suosjećanje i podršku u prevladavanju izazova s kojima se susreću. 

Program retreata

Petak

……19 h  Dolazak u Zelena Vrata

20 – 22 h Međusobno upoznavanje

Subota i nedjelja

Dane ćemo započinjati jutarnjim radionicama K sebi kroz pokret i dah, a nakon doručka u vlastitom aranžmanu uslijedit će prijepodnevna radionica K sebi kroz razgovor. 

Nakon zajedničkog ručka u mjestu Vrata u restoranu Korta i slobodnog vremena preživanja ručka, slijedit će popodnevne radionice K sebi kroz razgovor te K sebi kroz dah i pokret. Ukoliko nas vrijeme posluži, radionice ćemo provoditi na otvorenom. 🙂 

Subotnju večer obilježit ćemo druženjem uz vatru nakon večere u vlastitom aranžmanu. 

Predviđeno vrijeme odlaska u nedjelju je nakon 19:30h.

Kroz navedene radionice dotaknut ćemo se tema kao što su:

 • JA – kako sam, što trebam, što želim, kako moje misli i emocije utječu na život 
 • moj odnos prema ljubavnom odnosu, 
 • ja i moja karijera, 
 • ja i moja obitelj i prijatelji i/ili

bilo koje druge teme koje se pokažu važnima za sudionike Retreata.

Metode

Unutar Life Potential organizacije spajamo različite pristupe osobnog razvoja s ciljem dobivanja holističkog pristupa. Čovjeka gledamo kao cjelinu uma, duha i tijela. Obuhvaćajući različite aspekte čovjeka dobivamo više mogućnosti za osobni razvoj čovjeka.

Metode i pristupi koje ćemo prakticirati na ovom retreatu

  • Gestalt psihoterapija, 
  • Mindfulness
  • Joga
  • Coaching
  • Theta healing

O nama

Life Potential organizacija djeluje u polju osobnog i profesionalnog razvoja već pet godina, a specifična je po tome što se u svom radu koristi čitavim spektrom različitih metoda i pristupa kako bi na različite probleme i izazove odgovorila na optimalan način.

U sklopu projekata udruge na temu prepoznavanja vlastitih želja, ciljeva, sposobnosti i talenata, načina kako svoje želje ostvariti, kako bolje komunicirati s drugima te radionica stres menadžmenta, ali i izvanprojektno, u samo zadnje dvije godine, radili smo s preko 300 građana, uglavnom grupno, ali i individualno. Izrazito se veselimo naša znanja i iskustva koristiti u kontekstu povlačenja u okruženju predivnog Gorskog kotara.

Saša Borovnjak, suosnivač je Life Potential organizacije koji djeluje na polju osobnog i profesionalnog razvoja. Saša voli kreativnost u području osobnog razvoja. S velikom znatiželjom i entuzijazmom povezuje različite metode i pristupe.  Svoje vrijeme voli provoditi u prirodi. Definitivno je jedan od najsporijih planinara 🙂 jer putem sjedi i uživa u čarima prirode koja pruža mjesto za relaksaciju, igru i meditaciju.

U svom radu s ljudima često povezuje prirodne principe djelovanja koje su sastavni dio naše ljudske prirode i mogu nam pomoći u razumijevanju našeg djelovanja u svijetu kao i prepoznavanja našeg životnog puta. Na svom putu osvještavanja dijeli veliku zahvalnost sa svojim učiteljima koji dolaze iz svijeta osobnog razvoja i samospoznaje. U budućnosti se vidi u području osobnog razvoja, samospoznaje i znanosti gdje sa svojim kolegama povezuje ta područja kreirajući holistički pristup.

Trenutačno je pri kraju edukacije u području Gestalt psihoterapije u Centru IGW u Zagrebu. Ima završen napredni tečaj i Theta Healinga. Također ima brojne tečajeve i seminare završene na području meditacije. Završio je coaching edukaciju i NLP master prepoznat od strane International Association of Humanistic Neurolinguistic Psychology.
Od osnutka Organizacije, Saša je proveo niz radionica na lokalnoj, ali i međunarodnoj razini za širu javnost, nevladine organizacije, kao i za studente te nastavno i nenastavno osoblje Sveučilišta u Zagrebu te doktorande Instituta Ruđer Bošković.

Cjeloživotna ljubav i strast prema pokretu i osobnom razvoju dovele su Jelenu Radošević do trenutka kada vam se s veseljem može predstaviti kao certificirana učiteljica joge s diplomom iz biologije, deset godina iskustva u plesu, devet u praksi joge i četiri godine iskustva podučavanja joge u niz joga studija u Zagrebu. 

Nakon četiri godine istraživanja različitih stilova joge, Jelena je upisala i završila Poligon za učenje joge – YogaPRO pod vodstvom Sanje Radović i OM joga kolektiva (Yoga Alliance Certification TT200). Trenutno pohađa naprednu edukaciju za joga učitelje u Spanda Vinyasa Yoga School pod vodstvom Nine Vukas u sklopu koje je završila i osmosatni Essentials of Yoga Therapy online tečaj vođen vrhunskim svjetskim stručnjacima na tom polju te tridesetosatni Pink Elephant Yoga Institute Pranayama Intensive Course na temu tehnika disanja. Od 2011. prakticira formalnu meditaciju pod vodstvom učitelja vipassana meditacije Mislava Brečića, a nakon iskustva povlačenja na Tajlandu 2017. vodila je i uvodne tečajeve u meditaciju za građanstvo u sklopu Origo centra u Zagrebu. 

Na svojim satovima veliku važnost pridaje pravilnom i nježnom izvođenju pokreta i asana kako bi se u što većoj mjeri izbjegle potencijalne ozljede, a maksimalno osjetili učinci svake asane. Voli voditi kreativne, zaigrane satove s naglaskom na osvještavanje komunikacije s vlastitim fizičkim i suptilnim tijelom i uživanje u svakom trenutku i položaju.

Draga Jelena i Saša, puno, puno, puno hvala na neiscrpnom strpljenju, vremenu, trudu oko svih nas i naravno na vrijednim alatima koji su zaista korisni za nastavak svih naših malih ili velikih borbi. Zaista sam toliko ispunjena tim osjećajem moći da mogu promijeniti sebe i utjecati na situacije oko mene da čak ne mogu ni vjerovati da sam samo prije 5 tjedana uopće mogla biti tako slaba i cendrava. Vas dvoje ste učinili pravu stvar, okupili nas i osnažili. Hvala na toj prilici da sudjelujem u vašem projektu!!!! ;))))

TP

Draga Jelena i Saša, veliko Vam hvala na svemu još jednom. Istinski sam uživala na svakoj radionici i veselila se svakom novom utorku. Ako će postojati interes i mogućnost za nastavak radionica/edukacija s veseljem ću se odazvati. Radionica “Korak po korak” za mene  je bila jedan veliki “korak” u drugom i boljem smjeru. Otvorili su mi se novi horizonti mogućnosti, novi uvidi i spoznaje. Neizmjerno sam vam zahvalna na tome. Hvala na znanju, iskustvu, vještinama koje ste nesebično podijelili s nama kao i na divnoj atmosferi koja je vladala i zahvaljujući kojoj je sve bilo mnogo lakše…. Pobudili ste u meni i veliku znatiželju da “dublje zagrebem” u do sada meni manje poznat svijet mogućnosti i znanja. Jednom riječju, hvalaaaaa:)

ŽŠ

Lokacija

Dođi k sebi! retreat će se održati u zakutnim Zelenim Vratima, odmorištu u blizini mjesta Vrata, neposredno uz Fužine. Drvene kućice u kojima ćemo biti smješteni savršeno se stapaju s goranskim lugovima podno gordog Bitoraja. Više o Zelenim vratima na:

https://web.facebook.com/pg/zelenavrata/about/?ref=page_internal

Cijena (smještaj, ručak i program)

Regularna cijena: 1200 Kn

Cijena za studente i umirovljenike: 700 Kn

 

Radi kvalitete programa broj sudionika je ograničen.

Stoga rezervirajte svoje mjesto što prije s pologom od 400 Kn na račun:

Life Potential organizacija

Matije Ivanića 27, Zagreb

IBAN: HR6423400091110693503

Opis plaćanja: Polog za “Dođi k sebi!” retreat.

 

Stojimo na raspolaganju za dodatne informacije:

info@lifepotential.org

Jelena: 091 533 5319

Saša: 098 805 563